70 poze   37729 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Semnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariu

Multi pesti din acvariu mor intr-un interval de timp scurt fara sa existe semne clare ale vreunei boli. Pestii care supravietuiesc plutesc la suprafata apei sau stau pe fundul acvariului si isi pierd usor echilibrul. Animalele sunt letargice si nu mananca. Aceste simptome ar putea indica otravirea acuta. Apa ar trebui testata pentru diferite substante si pestii examinati pentru depistarea infectiilor bacteriene sau parazitare. Daca este posibil, examinati pestii morti de curand. Daca testele sunt negative, schimbati pana la 75% din apa acvariului. Trimiteti si mostre de apa pentru teste toxicologice.

Pestii se freaca de obiecte solide, vor incerca sa sara din acvariu sau vor sta apatici in curentul de la filtru. Acest comportament indica o forma de iritatie a pielii sau a branhiilor. Problema ar putea fi cauzata de un nivel ridicat de amoniac, nitrit sau PH. Modificarile bruste ale nivelului de PH al apei pot, de asemenea, sa provoace iritatii ale pielii pestilor. Trebuie sa verificati toti parametrii apei. Iritatiile pot aparea si ca rezultat al prezentei ectoparazitilor, precum trichodina si tetrahymena.
Pestii inoata normal dar par ca respira greu sau gafaie. Aceste simptome pot indica hipoxia, declansata de nivelul prea scazut de oxigen din apa. Masurati nivelul oxigenului din acvariu si filtre mai ales dimineata, cand acesta are cea mai scazuta valoare. Calitatea scazuta a apei poate cauza hiperplazie a branhiilor, producerea de mucus in exces sau un nivel exagerat de nitrit. Verificati nivelurile de amoniac, nitrit si PH. De asemenea, asigurati-va ca acvariul si filtrele sunt curate. Aceleasi semne clinice pot indica anemia, daca branhiile au o culoare palida.

Pierderea tesutului necrozat afecteaza de obicei varful inotatoarelor, dar exista cazuri in care se poate observa si o gaura in mijlocul uneia dintre inotatoare. Aspectul unei astfel de afectiuni variaza de la o rana asemanatoare unei muscaturi si pana la o suprafata care pare sfasiata. Aproape toate cazurile de pierdere a tesutului putrezit sunt cauzate de stres, frica sau conditiile precare din acvariu. Trebuie sa incercati sa gasiti cauza stresului, aceasta putand fi infectia cu un parazit, nivelul scazut de oxigen din apa sau supra-popularea acvariului. Daca identificati si inlaturati repede sursa de stres pestele isi poate reveni fara sa fie nevoie de un tratament medicamentos.

Un peste cu probleme ale sistemului digestiv va pluti din cand in cand la suprafata apei sau va inota foarte mult timp aplecat intr-o parte. Descurajati pestii sa inoate la suprafata apei cand ii hraniti. Pestii care reusesc sa apuce mancarea aproape de suprafata risca sa inghita si foarte mult aer. De asemenea, hrana va fi mult mai uscata fata de momentul in care ar ajunge pe fundul acvariului. Astfel, bucatile de mancare se vor umfla de la umiditatea din tractul digestiv al pestilor si vor produce blocaje renale.
2056b
2056b

Comentarii album • 1
bogdan1401 8 februarie 2011  
tu te pricepi sau esti ahtiat sa copii bucati din articole?
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.