70 poze   36580 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Porumbelul amenajarea custii potrivite

Aviariile se amenajeaza pe o fundatie de beton de aproximativ 30-35 de centimetri grosime, pentru a evita situatiile in care sobolanii sau alte animale patrund in aviar, sapand tunele pe sub plasa din sarma. O alternativa la turnarea fundatiei de beton este ingroparea plasei - ale carei ochiuri trebuie sa fie suficient de dese - in pamant, pana la o adancime de aproximativ 40 de centimetri.

Dimensiunile aviariilor se stabilesc in functie de numarul de pasari pe care le vor adaposti si este bine ca spatiul sa fie cat de generos posibil; de asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca de obicei este mai importanta lungimea si latimea, decat inaltimea aviarului.

Ochiurile plasei din care este construit aviarul trebuie sa fie suficient de dese incat sa nu permita patrunderea in aviar a altor animale (in special pisici) sau a pasarilor de prada.

In interiorul aviariilor, daca spatiul permite, este recomandabil sa plantati arbusti si copacei care, pe langa aspectul placut, mai aproape de mediul natural, faciliteaza alegerea de locuri de cuibarit si imperechere pentru locatarii aviarului.

Tot in interiorul aviarului se amenajeaza si adaposturi plasate la o oarecare inaltime fata de sol, cu acoperis, pereti si "usa" (o deschidere in peretele frontal), de obicei din lemn, in care porumbeii se pot adaposti atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca pasarile au nevoie de suporti pe care sa poata sta la inaltime, in functie de ierarhia pe care si-o stabilesc in cadrul grupului. Astfel, vom amenaja cateva bare de lemn, asezate orizontal si fixate in lateralele aviarului, pe care porumbeii sa se poata aseza si odihni.

In cazul in care intentionam ca porumbeii sa se inmulteasca in aviar, vom agata cosulete de rachita sau din alt material natural in diverse locuri atat in aviar cat si in interiorul adaposturilor, pentru a fi la indemana femelelor si a se potrivi cu alegerea fiecareia dintre ele. Tot in acest scop, vom pune la indemana, eventual presarat pe sol, fan si iarba uscata, din care femelele isi vor putea construi cuibul.

Spatiile destinate hranei si apei trebuie fixate in asa fel incat porumbeii sa nu poata sa le rastoarne si nici sa le murdareasca de materii fecale. De asemenea, bolurile si vasele de mancare si apa trebuie sa fie usor accesibile porumbeilor si usor de intretinut si de curatat, intrucat mentinerea igienei in aviar implica schimbarea frecventa a apei de baut, igienizarea custilor (adaposturilor) si curatarea solului de dejectii de doua ori pe zi.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.