70 poze   36521 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Orginea si raspandirea lupului

Specia Canis lupus L. face parte din ordinul Carnivora, familia Canidae fiind ca şi ursul, răspândit în toată emisfera nordică. Ambele specii s-au adaptat la condiţii ale mediului folosind aceleaşi habitate.

În trecut, lupii erau răspândiţi în tundra arctică, în pădurile temperate şi tropicale, în stepele din Asia şi în semideşerturile Peninsulei Arabe. Lupul a fost mamiferul cel mai răspândit dintre prădători. După domesticirea animalelor, a devenit o specie care a intrat în competiţie cu omul, pentru obţinerea hranei; lupul consuma atât elemente ale faunei sălbatice care constituiau obiectul vânătorii, cât şi animale domestice.

Astfel, la sfârşitul secolului al XVIII-lea lupii au dispărut din Marea Britanie, apoi din Germania, Belgia, Olanda şi Danemarca, iar la începutul secolului XX lupii dispăreau din Franţa şi Elveţia. După 1948 lupii au dispărut parţial şi din S.U.A..
Până în anii 1970 lupii au fost distruşi în Peninsula Scandinavă, Cehia, Ungaria şi Slovenia. Datorită înţelegerii rolului ecologic al lupului în ecosistem, în ultimii ani s-au intreprins măsuri de protecţie al căror rezultat a dus la reapariţia lupului în state ca: Suedia, Norvegia Italia, Franţa, Croaţia, Polonia şi Germania.

Vom prezenta in continuare cateva estimari ale efectivelor de lup in Europa (Ţara/ Mărimea populaţiei):
Albania / 250
Bielorusia / 2000 – 2500
Bosnia – Herţegovina / 400
Bulgaria / 800 – 900
Cehia / 20
Croaţia / 50 – 100
Elveţia / 5
Estonia / 500
Finlanda / 100
Franţa / 50 – 70
Germania / 5
Grecia / 200 – 300
Italia / 400-500
Iugoslavia / 500
Letonia / 900
Lituania / 600
Macedonia / 1000
Moldova / 5
Norvegia / 20 – 25
Polonia / 850
Portugalia / 300 – 400
România / 3000
Slovacia / 350 – 400
Slovenia / 30 – 50
Spania / 1600-2000
Suedia / 50 – 70
Ucraina / 2000
Ungaria / 5

Analizand datele de mai sus rezulta un total de 16.000-17.600 exemplare
lupul
lupul

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.