70 poze   36498 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Activitatile zilnice ale perusului

Perusul, un papagal mic si incantator, este crescut de catre oameni in casele acestora. Odata devente animalele noastre de companie, perusii merita tot atat de multa atentie ca un membru al familiei. Perusul se simte bine in preajma unei persoane dragi, care sa-l alinte si sa se joace cu el.

De obicei perusul canta si nu trebuie sa ne suparam pe el, chiar daca ni se pare ca este prea zgomotos - canta pentru ca se simte bine in preajma cuiva, sau pentru ca este intr-un loc care ii place. Ca orice fiinta, perusul are nevoie de ceva cu care sa se joace, cu care sa isi "piarda timpul". Asa ca, sa-i dam ceva de lucru. Putem sa-i punem putina hartie cu care sa se joace, intr-un coltisor al coliviei. Sau niste trifoi uscat, pe care sa-l ciuguleasca.

Multi dintre noi crestem cate doi papagali intr-o colivie. Pentru ca spatiul nu mai este la fel de incapator ca pentru un singur perus, le putem da drumul intr-o incapere izolata, fara geamuri deschise, fara mancare la indemana, pentru ca papagalii sa nu defece (din greseala) acolo.

In colivia perusului este bine (dar nu obligatoriu) sa existe o oglinda mica sau de marime medie cu care acesta se poate juca, "ciugulindu-se" in ea.

Cateodata, papagalul nu are nevoie de noi. Doarme, mananca, bea apa si canta. In cazul in care sunt doi, se mai cearta, se ma giugulesc unul pe celalalt, cateodata se mai bat… dar acesta nu este in general un motiv de ingrijorare. Acestea sunt activitatile zilnice ale perusilor.

Fiind niste fiinte ca si noi, au nevoie de aer proaspat. Incercati sa nu tineti perusii numai in casa. Scoateti colivia pe balcon sau lasati-o in fata geamului deschis.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.