70 poze   36538 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Cand hamsterii fac pui

Inainte de a decide ca hamsterii dumneavoastra sa faca pui, va trebui sa va faceti un plan serios in ceea ce priveste plasrea acestora dupa nastere si intarcare - un hamster in mod normal naste pana la 18 pui, media fiind de 4-8 pui.

Daca decideti sa-i vindeti, este bine sa luati legatura cu un pet-shop inainte ca femela sa fie gestanta; daca decideti sa pastrati puii, este bine sa aveti deja achizitionate toate cele necesare inainte de nasterea puilor: custi, hrana, talas, jucarii. Custile suplimentare sunt necesare deoarece hamsterii, odata intarcati, uita ca sunt frati si pot incepe lupte pentru teritoriu. De asemenea, in custile in care locuiesc prea multi hamsteri, pot aparea probleme de sanatate care se propaga foarte usor intre membrii grupului, odata aparute la unul singur dintre ei.

De asemenea, in cazul in care ati decis ca doriti ca hamsterii dumneavoastra sa se inmulteasca, va trebui sa tineti cont de specie - de exemplu, hamsterii sirieni sunt apti pentru reproducere la 2-3 luni, hamsterii pitici la 4-6 saptamani. O femela mai tanara se poate imperechea cu un mascul mai varstnic, dar nu se recomanda invers, adica o femela mai varstnica nu trebuie imperecheata cu un mascul mai tanar.

Hamsterii sunt animale solitare, deci exista posibilitatea ca femela sa nu accepte masculul; asadar, va fi necesara o perioada de acomodare; daca femela nu este dispusa sa accepte masculul, va incerca sa-l rastoarne, impingandu-l cu botul. In acest caz, cei doi trebuie separati pana in momentul in care femela va fi dispusa sa se imperecheze. In anumite cazuri (hamsterul sirian) este necesar ca femela sa fie separata de mascul chiar inainte de nasterea puilor, pentru a evita situatiile in care puii pot fi mancati de unul dintre parinti; hamsterul pitic insa poate fi de ajutor in cresterea micutilor, in conditiile in care este prezent in cusca tot timpul, inainte si dupa nasterea puilor; in caz contrar, va fi foarte dificil de reintrodus in cusca, pentru "convietuire" sau pentru o alta imperechere, deoarece femela il va ataca.

Date specifice:

Hamsterul sirian:

Pubertate: 4-5 saptamani
Varsta optima pentru prima imperechere:
masculi: 10-12 saptamani
femele: 16-20 saptamani
Ciclu estral: O data la 3-4 zile
Perioada gestatie: 16-18 days
Numar de pui: 1-18 (media: 8)
Varsta intarcarii: 3-4 saptamani
Hamsterul pitic:

Pubertate: 4-5 saptamani
Varsta optima pentru prima imperechere: 4-5 saptamani
Perioada gestatie: 18-21 zile
Numar de pui: 1-14 (media: 4)
Varsta intarcarii: 3-4 saptamani
2092t
2092t

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.