70 poze   36581 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Cum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaleta

Iepurele de casa isi va cauta in mod natural, singur, cate un loc ferit in casa, unde isi va rezolva necesitatile fiziologice. Colturile sunt preferate de iepure pentru aceasta "operatiune" asadar este bine sa plasati cutia cu talas intr-un colt; cu toate acestea, va trebui sa depuneti mai multe eforturi pentru a determina iepurele sa foloseasca numai coltul ales si ladita.

Daca iepurele este adult, va fi mai usor de invatat sa foloseasca ladita decat un pui, intrucat abilitatile de invatare ale iepurilor cresc odata cu varsta - de aceea, va recomandam sa nu adoptati pui sau iepuri foarte tineri. Daca ati adoptat deja un pui, veti avea ceva mai mult de lucru.

In cazul iepurilor, in jur de 4-6 luni se produce maturizarea sexuala; dupa aceasta varsta iepurii incep sa-si marcheze, in mod firesc, teritoriul - castrarea/sterilizarea este deci recomandata pentru ca, in caz contrar, pe langa faptul ca, daca ati adoptat un mascul si o femela, este posibil sa vi se mareasca in curand familia, obiceiul instinctual de a marca teritoriul este foarte greu sau aproape imposibil de combatut, atat la femela cat si la mascul.

Pentru a obisnui iepurele cu ladita, incercati sa-l supravegheati si sa "prindeti momentul" in care se pregateste sa urineze sau sa defece - luati-l repede din locul respectiv si plasati-l in ladita. In timp, va invata ca ladita este locul in care trebuie sa isi rezolve necesitatile fiziologice. Daca iepurele a facut alaturi de ladita sau in alta parte, curatati locul respectiv cu otet alb (indeparteaza mirosul) si detergent.

In acelasi timp, daca aveti plante de apartament, puteti recicla "maslinele", care pot fi folosite ca atare, pe post de fertilizator natural.

Pentru asternutul igienic din cutia pe care ati ales-o sa serveasca drept toaleta iepurelui dumneavoastra veti utiliza materiale organice si netoxice pentru iepure, deoarece iepurii, pe langa faptul ca petrec mult timp in cutia respectiva, au tendinta sa rontaie asternutul. In acelasi timp, urina iepurelui miroase foarte puternic, asa ca va trebui sa cautati un asternut absorbant, pe care va trebui sa-l schimbati foarte des.

Nu folositi pentru asternut talas din rasinoase - substantele continute si emanate de aceste esente lemnoase pot cauza diverse probleme de sanatate, in principal afectiuni ireversibile ale ficatului iepurelui. Puteti folosi fan (iarba uscata).

Daca va decideti sa utilizati nisip absorbant pentru pisici, este bine sa puneti in cutie si un pumn de fan, ca iepurele sa aiba ce sa roada; daca iepurelui ii place sa sape in asternut, nu este recomandabil nisipul pentru pisici deoarece praful care se ridica din acesta poate cauza afectiuni ale plamanilor iepurelui. De asemenea, iepurele poate inghiti nisipul respectiv, care poate sa se adune in "cocoloase" in stomacul acestuia, cauzandu-i probleme ale aparatului digestiv.

Nu utilizati asternut siliconic (sub forma de granule albe si albastre, translucide), deoarece poatre fi toxic pentru iepure.

Puteti folosi hartie maruntita, dar nu ziare sau reviste intrucat acestea sunt imprimate cu cerneluri de tipar care sunt toxice pentru iepure.

Oricat de incredibil ar parea, puteti folosi pe post de toaleta pentru iepure chiar peletele de mancare uscata pe care le luati de la magazinul de animale - iepurii tineri isi fac nevoile in mod frecvent in locul in care mananca, este in natura lor (desi noi, ca oameni, putem fi dezgustati de acest obicei, care pentru ei semnifica o "luare in posesie" a hranei, o demonstratie ca aceasta le apartine). Utilizarea hranei uscate pe post de asternut igienic pentru iepure va poate ajuta sa-l invatati pe acesta sa foloseasca ladita - daca plasati bolul cu mancare langa ladita-toaleta si indepartati mancarea murdarita din bol si o plasati in ladita, iepurele va "prinde ideea" si va invata care este locul pentru necesitati fiziologice. Curatati frecvent ladita, pentru a evita mirosurile neplacute si pentru a incuraja iepurele sa o foloseasca - si ei prefera asternuturile curate!



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.