70 poze   37737 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Orezul in alimentatia cainelui

Orezul este un aliment excelent pentru alimentatia cainelui, fiind usor digerabil si bogat in substante nutritive; desi continutul de proteina al orezului este mai scazut decat cel al graului si a altor cereale, faptul ca este usor digerabil (intrucat nu contine gluten) si nu are dezavantajele generate de digestia greoaie a acestora, il face sa fie alimentul de baza care, alaturi de carne si legume, in proportia corespunzatoare, asigura necesarul zilnic de substante nutritive (vitamine, tiamina, niacina, riboflavina) al cainelui.

Orezul este disponibil in mai multe varietati – cu bob scurt, mediu sau lung, decorticat sau nedecorticat – deoarece prin decorticare orezul isi pierde o parte din nutrienti este recomandabil sa utilizam pentru hrana cainelui varianta nedecorticata; din pacate, se gaseste mai greu, in general in supermarketuri. Straturile exterioare ale orezului (cojile) contin vitamina B1, B2 si minerale.

Orezul constituie, de asemenea, pe langa continutul de amino-acizi esentiali, o importanta sursa de carbohidrati, care furnizeaza energia necesara ca organismul cainelui sa functioneze la parametri optimi.

Prepararea orezului

Orezul destinat alimentatiei cainelui trebuie bine fiert. Astfel, veti utiliza o oala de dimensiuni mari, in care veti pune orezul si apa necesara, pe care o veti schimba de 2-3 ori in timpul fierberii. Orezul este facut cand bobul este moale si umflat si daca, sfaramat intre degete, se transforma usor intr-o pasta.

Ultima apa in care a fiert orezul se scurge si orezul se spala sub un jet de apa rece. In cazul in care cainele are diaree sau scaun cu o consistenta prea redusa, nu este necesara scurgerea apei in care a fiert orezul, doarece aceasta are proprietatea de a ajuta la producerea scaunelor consistente. In cazul in care cainele nu are diaree sau scaune moi si ii administrati orezul nescurs de apa in care a fiert, riscati ca animalul sa se constipe.

Astfel pregatit, in orezul fiert se amesteca restul ingredientelor care vor alcatui masa cainelui (carne fiarta si putina zeama de carne, branza, oua, legume fierte sau crude, maruntite sau date prin razatoare). Se poate fierbe inca o data impreuna cu ingredientele adaugate sau se poate servi ca atare, in ambele cazuri dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei.

Nu lasati orezul (si nici un fel de mancare preparata in casa) mai mult de 2-3 ore in vasul cainelui intrucat, mai ales in zilele calde de vara, se acreste. Este de altfel indicat ca mancarea neconsumata la o masa sa fie luata imediat din vasul cainelui si pastrata in frigider, de unde se poate servi mai tarziu, dupa ce a fost in prealabil, cu 20-30 de minute inainte, scoasa din frigider pentru a reveni la temperatura camerei.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.